Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
Diskuze k článku: Mironet ztrácí 15 poboček!
17.9.2003, Štěpán Mrázek, článek
Přinášíme vám exkluzivní informace o nové společnosti nazvané Orange & Green, která vznikla z bývalých poboček společnosti Mironet. Celkem se jedná o patnáct poboček, které "odešly" od Mironetu!
Anticensor | 16.10.20030:01
Milý Roberte, do roka a do dne chcípni Ty, a bude to pro Mironet poslední slušná šance na přežití. Příště Ty svoje
bláboly aspoň podepiš a nekamufluj.
Odpovědět0  0
Užměznaj | 7.10.200315:48
ale je zapotřebí říct, že od OG nekoupím ani šroubek. Nemám rád tady to čecháčkovské vychcáncovství. Mám tím na mysli to, že za kvalitu služeb zodpovídali právě Ti dotyční, kteří se utrhli a v rozporu s etikou i právem si otevřeli konkurenční podnik se stejným zaměřením. HNUS.
Těm co tady kydaj hnůj na služby: je to přesně o těch lidech z OGu ne o Mironetu.
Dobře z vlastní zkušenosti znám problém s lidmi, znám i jejich motivy a způsoby chování. Proto OG přeji ať do roka a do dne chcípne.
Praní prádla s Ing. Novotným mělo být jinde a ne teď.­( Nechci se ho nějak moc zastávat, protože ho osobně neznám.­) Samozřejmě, že je pouze člověk a má chyby, které musí okolí korigovat nebo respektovat. Ovšem také je to člověk který něco vytvořil a něco dokázal na rozdíl od těch co se pouze vezli, potají nadávali a nakonec ukradli kontakty ­(v obchodě je to stejné jako stroje ve fabrice­) a úmyslně napodobilii i formát NEWS Mironetu.
Odpovědět0  0
PetrX | 23.9.20037:28
No, divil bych se kdyby se jako mávnutím kouzelného proutku v bývalé pobočce Mironetu ve Vsetíně stali z amatérů odborníci :­-­) Několikrát jsem si tam koupil komponenty a teda to co mi předvedli při reklamačce bylo na zasmání, pomalu nerozeznali disketovku od Cdromky. Radši jsem se poohledl po konkurenci.
Odpovědět0  0
mekos | 23.9.200310:11
Nevím s kým jsi tam jednal,je pravda že tam bylo hodně problémů ale taky vím že se snažili všechno vyřešit pokud možno co nejrychleji.Měli problémy které ale se snažili řešit a odpornost no tak to nevím ale nikdo neví všechno!S čím si vlastně měl potíže a nebo s kým?
Odpovědět0  0
otakar | 20.9.200310:00
Chlapi, přes to, že si tady všichni vyléváte zlost, musím se osobně zastat pobočky Brno ­- sever, protože ačkoli tedy ceny Mironetu rozhodně nejsou žádná sláva, tak vzorný servis jim upřít nemohu.
Několikrát jsem tam reklamoval harddisk, a vždy mi ho na místě vyměnili ­(jednou mi dočasně zapůjčili jiný, protože zrovna neměli na skladě vhodnou náhradu­). A po zklamání se značkami Quantum a IBM mi dali i jiné značky ­- takové služby vám rozhodně hned tak někdo nenabídne! Myslím, že u Mironetu ­(tak jako všude jinde­) záleží na konkrétní pobočce a lidech v ní.
Odpovědět0  0
Sorbon | 19.9.200315:25
Firma Mironet je opravdova perla.Kamos tam pred lety kupoval PC s procesorem Cyrix na 133 Mhz a oni mu dam dali 120 Mhz a pretaktovali ho.Rozdil v cene mezi obema procesory byl 500 Kc o ktrere kamose okradli.Navic byl na hardisku MS­-DOS od Microsoftu­- samozrejme nelegalne.Ani se nenamahali dat tam nejakou free verzi Dosu.Vse meli pojisteny tim, ze byl pocitac zapeceteny a okamzikem poruseni plomby padla zaruka a tim take moznost nejak reklamovat dotycny procesor.
Jinej kamos tam zase kupoval monitor ­(17­" CTX ­- tenkrat stal 24 000 Kc­) s tim ze kdyz se poroucha tak na dobu opravy dostane zapujceny nahradni.Monitor se posral asi za dva mesice a nahradni monitor byl samozrejme jenom nesplnenym reklamnim trikem.Mohl bych jeste pokracovat ­- nakonec to dopadlo tak , ze kdyz chtel nekdo kupovat u Mironetu, tak jsem je od toho radeji odrazoval.
Odpovědět0  0
robot | 19.9.200315:39
Neni mi jasne proc lzete?jasny dukaz je monitor CTX.Mironet tuto znacku zacal nabizet pred mesicem.
Odpovědět0  0
veterán | 19.9.200320:10
V době, kdy stály 17­" monitory 24 tisíc, Mironet monitory CTX nabízel. Ale tak dlouho tam asi zaměstnán nejsi.
Odpovědět0  0
Jan | 19.9.20039:04
Vždy, když udělali nějakou akci a dali to do svejch News, tak to stejně neměli a to sem tam šel následující den po té co leták vyšel.
PS: dokonce jsem tam čekal jako první zákazník před otvíračkou.
Odpovědět0  0
Zdeněk Michálek (284) | 16.9.200321:01
No, když si tak v diskuzi čtu jak byl Mironet špatný a OG bude úžasný.. řekl bych že ani jejich bývalé ­"pobočky­" nebudou začínat s morálně čistým štítem, nebo vážně si myslíte že někdo kdo jel ­-en roků podle not o kterých všichni tvrdíte že byly špatné se najednou z ničeho nic k dobrému obrátí a bude chytrý, úslužný, nebude ­"obelhávat zákazníky­" a bude nabízet supervynikající ceny? Nevěřím..
Skoro bych řekl že je to prašť jako uhoď, i kdybych připustil teorii že Mironet ­(nebo Ing. Novotný­) byl špatný, to co udělala banda jejich poboček taky morálně nemíří právě k nebeským výšinám :­-­(
A ještě jedna věc ­- dřív jejich aktivity byly ­- přinejmenším aspoň nějak ­- centrálně řízené, měli ­- aspoň nějaký ­- centrální nákup a vůbec.. už vidím, jak se teď, když každý pojede ­"demokraticky­" a ­"na vlastní triko­" ­(pokud pobočky zůstanou samostatnými firmami­) budou dohadovat o cílech, strategii, řešit sporné případy atd.
No, spíš bych to viděl ­- po relativně krátkém období zmatků ­- na budoucí vstup nějakého ­"velkého bratra­", který nepohrdne zavedenou sítí zvyklou poslouchat.
Koneckonců ­- uvidíme co budou vedoucí představitelé obou seskupení ve slíbeném interview říkat ­- a hlavně co budou následně dělat. Štěpáne Mrázku, jsem zvědav :­-)
Odpovědět0  0
hippou$ | 20.9.20039:27
Neberim tomu, ze chyba je vsude na strane Mironetu. Mali kluci se zase rozbehli a zaponeli se zastavit u mamy. Kdyby byli kluci z byvaleho Mironetu tak dobri nemeli by potrebu tu predvadet takove kousky. No to je jedno dily si uz stejne rok kupuji jinde.
Odpovědět0  0
VoDa | 23.9.200312:46
Pane Michalek vim ze jste velice inteligentni clovek­(jelikoz i mu me jste jeste za doby ruzyne nakupoval­) ale diky vasi cenove kategorii a obemu nakupu nemate sajna co se delo normalne... A centralizovany nakup byl pro pobocky ten nejvetsi pruser jakej mohl bejt... Jen si vemte v potaz jakej bordel je v THD mezi prodejci a skladem... A uprimne Robert sice vedl dlouho mironet a thd kvalitne ale diky jeho vlastni mlze ze v ni sam jednou nenajde ­( a ta doba prichazi­)... Ale to uz je jeho blbost a mozna mu to jednou dojde ze to mel vzit vseobecne za trosku jinej konec...
Odpovědět0  0
Vlada48 | 16.9.200315:56
Mironet byla dobrá myšlenka ale kde nic není tam ani čert nebere.....
Odpovědět0  0
mekos | 16.9.200310:29
Mironet není špatná značka a jsou tam skvělí lidi ale bohužel někdy stačí jeden jako Robert Novotný a všechno se rozplyne v chaos,obelhávání zákazníků atd...Když na to někdo nemá tak by to měl přenechat schopnějším a nebo si na to někoho najmout a nekecat mu do práce!
Přeji pomerančům ať se jim vede a ukážou všem,hlavně Mironetu že to jde dělat i jinak a pořádně.
Odpovědět0  0
kligy (18) | 16.9.200310:16
Jsem z Pardubic, zhruba před 3 lety měl Mironet fakticky levné ceny, ale zhruba před 2 lety to už pravda nebyla! Tak doufám, že nová společnost, bude mit ty koncové ceny pro nás zákazníky alespoň o 15% nižšší! Z Mironetu se vlasně postupem času stal takovej nějakej Autocont, který nemá zájem o obyčejné lidi, co si kupují PC jednou za 4 roky s upgrdem 1x do roka!!

Proto Orange & Green Z D A R a SÍLU ale hlavně nízké ceny!!! Čaooo K L I G Y
Odpovědět0  0
rasta | 16.9.20039:37
no myslel sem,ze lidi z Orange & Green jsou alespon slusni, ale to co predvadi tady, me zbavilo vsech iluzi.lojziku, lojziku mel by sis ty komlexy lecit
Odpovědět0  0
lojzik | 16.9.200313:12
nechápu v čem je můj příspěvek odlišný od ostatních.jasně, všichni tady pliveme po Mironetu a dštíme oheň, ale možná na tom i něco bude.
Já jsem jenom osvětlil, jak to s Robertem je, nic víc. Že je nafoukanej a hloupej, to je asi jasný.
taxe srovnej, rastíku, nebo ti seberu hračky
Odpovědět0  0
rasta | 17.9.200310:08
no, prave.at je robert jakej je, tak ty mas z neho viditelne komlexy.nebo si myslis, ze je v poradku kdyz bejvalej pobockar jako ty,tady pise veci jako modelky, udajne dluhy thd apod.?to prvni nema s veci nic spolecneho,to druhe neni pravda.proc taky nenapises kolik jste jako pobocky dluzily thd?Tvuj druhy prispevek jenom potvrzuje dojem z minula.Zakomlexovanej,zavistivej malej clovek.mala rada do zivota:najdi si nakou peknou hodnou zenu ktera bude mit k tobe uctu a bude te mit rada a ztracene sebevedomi prijde samo.pak pochopis ze je pod uroven vyrovnaneho jedince tady psat takovy veci a je nacase robertovi to ukazat v byznyse.
Odpovědět0  0
nekdo | 16.9.20039:36
mno tak sem si ze srandy precetl tiskovky a bylo tam

nejnižší ceny v ČR
- MIRONET nabízí zaváděcí slevy až 31% proti koncovým cenám na prodejně.

tak sem zkoukl par produktu a porovnal s czechcomputerem a ejhle treba taky radeon 9800Pro je v Mironetu o 2000 drahzsi...
dale treba procesor Amd barton 2500+ ­(ten sem porovnaval z Alfa computers­) ten je o 300 drahzsi takze bych to videl ze mironetu se neda verit vubec nic chtel bych videt kolik by to stalo bez te avizovane slevy ;)
Odpovědět0  0
president | 17.9.20039:36
Tak to mi tu kartu ukaž. Mironet ji má za 12.469 a jestli ji má czechcomputer za 10.462 ­(­-2000,­-­) a to od stejné firmy ATI a s VIVO, tak ji kupuju. Tahle karta se mi dost zamlouvá. Co si o ni myslíte? Mám do toho jít?
Odpovědět0  0
mikini | 16.9.20039:24
hej lidi, ted me napadlo, to je vlastne na soud, Mironet tedko klame lidi. Na jeho e­-shopu a na webu jsou furt jeho vsechny pobocky. A i to ze nabizi lokalni servis na vice nez 30ti prodejnach. Ja bejt konkurence tak se na nich pekne vezu. Heej, nechce me nekdo z konkurence za tento napad odmenit? Co takhle pulka vysouzene castky ;)
Odpovědět0  0
robiL | 17.9.20039:23
No, jestli tam ty pobočky nemá právě kvůli soudům. Ty pobočky totiž až do konce září patří pod Mironet.
Odpovědět0  0
spajdr | 16.9.20038:59
To mi připomíná pana ředitele Foldynu z ABM Morava s.r.o. větší hovado jsem v životě nepotkal, kdo ho zná, určitě dá za pravdu. Taky měli poboček všude možně a teď jestli je jich pět,tak to je moc.
Odpovědět0  0
lojzík | 16.9.20038:21
Právě jsem si přečetl prohlášení Ing. Novotného a musím se smát jak sviňa. Už dříve jsme se s kámošama bavili nad ­"vývojovými laboratořemi Mironet­", ale co je moc, to je moc. Inu, ne nadarmo sa říká, že každá sviňa jednou dochrochtá. A je to tady, svaly nesvaly, lidi jsou fuč.Naštěstí má Novotný stádečko koz, které může dobře pást ­(pro nezasvěcené ­- občas se v ústředí Mironetu pořádaly i konkurzy na modelky :­-­-­-­-­)­).
ProCa zase jednou osvědčila čich a hned má o zákazníky více. THD i Mironet údajně dluží, navíc za reklamu v @magazínu náš pan podnikatel do dnes nezaplatil, to vypadá na konkurz. Aby ještě bylo z čeho brát.

Odpovědět0  0
Peslo | 16.9.20038:46
No, když už Mironet vypustil takový žvást, aspoň to mohl nechat zkontrolovat na pravopis ­- ­"obdrželi některé lokální zastoupení ­" ­- za to měkké ­"i­" by dostali ve třetí třídě základní školy hned známku o stupeň dolů..

Vidím že ani pravopis nebude jejich silnou stránkou. A to jsem to ještě kontroloval v jejich tiskovým prohlášení ­- fakt, je to tam.
Odpovědět0  0
tervi (76) | 16.9.20030:51
nevim, jake jsou obecne zkusenosti, ale co jsem prisel prostrednictvim lidi, kteri tam nakoupili, s mironetem do styku, tak to vzdycky znamenalo problemy, tedy alespon z technickeho pohledu...
firma, ktera se prezentuje podporou freesoftu a nedovede nainstalovat palirnu a modem, aby fungovaly pod linuxem a pritom si necha instalaci zaplatit, a to pomijim, ze nedodrzeli konfiguraci komponent, tak nejak mi to nesedne....
Odpovědět0  0
Pavel H. | 15.9.200323:40
CHEECHT HE HE HE.. nemám slov... to si Novotný opravdu myslí, že může dělat z lidí takovýhle voly?!!! Místo aby si sypal popel na hlavu, uznal, že neměl na to ukočírovat firmu a že se pobočky od něj trhyl, hlásá dál ty svoje megalomanský žvásty a nějak si nevšímá svých milionových dluhů, ani toho, že už vlastně nemá ­"síť poboček­" Mironet. Co dodat? Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu... prostě Novotný dojel na svý hulvátství, které nemá v civilizované společnosti obdoby...
Odpovědět0  0
mekos | 16.9.200310:39
hehe jak je na webu Mironetu napsané:Hledáme mladé a dynamické lidi pro náš tým
No musejí hledat když všichni schopní lidi z tama drhají když poznají jaké to tam je:)
Odpovědět0  0
Vlada F. | 8.10.200315:44
Máš svatou pravdu teď se s toho budeme lízat všichni...
Mironet nás jenom podrazil!!!!
Odpovědět0  0
Bubu_tempx1 (2) | 15.9.200316:19
V Liberci je také uvedeno jiné jméno nebo je to jen překlep?
Odpovědět0  0
Štěpán Mrázek (372) | 15.9.200316:22
Nejedná se o chybu, je to skutečně tak...
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.